Vælg det rette slips til brylluppet

Sponsoreret artikel

Dit bryllup er en af de vigtigste dage i dit liv, så du vil selvfølgelig gerne se så godt ud som muligt. Men hvordan gør du det som gom? Det er nemmere for bruden, hun kan fremhæve sig selv med en flot brudekjole, stilfuldt make-up, flot opsat hår og en farverig brudebuket, hvor for gommen er der færre muligheder. Benyt derfor muligheden for at finde det perfekte slips, som kan fremhæve din personlighed på denne specielle dag.
Vi hjælper dig gerne frem til de nyeste og flotteste ideér til slips så du viser dig fra din flotteste side på bryllupsdagen!

Hemmeligheden til den perfekte slips til brylluppet.

Har du slips på hver dag eller er det første gang at du vil binde en slips, med vores unikke 5 trin plan kan hvem som helst vælge det perfekte eksempel. Kom så, i gang med dig!

Trin 1. Vælg det rette materiale.

Til dit bryllup skal du ikke gå for minder, gå for kvalitet og vælg de bedste materialer. De fleste slips er lavet af polyester eller silke, så det er et nemt valg. Silke har en pragtfuld, naturlig glans og giver slipset en rig og flot udstråling. Derimod er polyester interessant hvis du har et mindre budget, men det giver ikke den luksuøse udstråling.

Mindre traditionelle alternativer er uld, kashmir og linned. Linned fraråder vi da det giver dig et mindre chic udstråling. Uld og kashmir er bedre alternativer hvis du bliver gift om vinteren og til dem som holder af at give sit jakkesæt et moderne twist.

Trin 2. Vælg det rette struktur i materialet

Med struktur er der mange muligheder. Et glat rødt slips har en hel anden udstråling ind et groft vævet rib slips i den samme farve.

For en festlig udstråling vælger du et slips med en glat overflade, for eksempel vores satin silke slips. For et mere casual look kan du vælge et slips med en lidt mere subtile struktur. Des grovere slipset er des mere spændende og mindre formel slipset er. For eksempel med et luksus vævet satinsilke slips i den ene ende og et groft vævet slips i den anden ende.

Trin 3. Vælg den rette model

Den gennemsnitlige slips bredte er for tiden mellem 7,3 og 8 cm. En bredt slips har en mere klassisk udstråling end et smalt. Selvom et bryllup er en traditionel lejlighed, er det vigtigt at kigge på hvem du er. For et ultra hip look vælger du et smalt model, rundt 5 og 6 cm.

Trin 4. Vælg den rette kombination mellem farve og design

Vælg først dit jakkesæt og vest, derefter den rette skjorte og til sidst slipset. Precies i denne rækkefølge. Vær forsigtig med at kombinere for mange forskellige slags designs/mønstre. Grundreglen er at vælger du 2 forskellige slags mønsterer, for eksempel et kridhvid stribet jakkesæt og et ternet slips, skal størrelsen af mønstererne være forskellige.
Lad din personlighed ses ved valget af den rette slips. Sørg for at de rette farver komer frem i dit slips, din vest og skjorte, også er det vigtigt at sørge for at farverne er enten kolde farver eller varme farver således at de passer sammen.

For at fä et harmonisk sæt vælger du farver som findes i samme ende af farveskalaen og undgå farve kombinationer som står i modsate ende af farveskalaen. Vælg for eksempel fra den blå/lilla farvepalet eller fra den orange/røde farvepalet. Er du til en lidt mere afdæmpet helhedsindtryk, vælg så et festligt design med et ensfarvet parsley eller stribet mønster i foreksempel farverne beige eller grå. Normalt bruger man ikke et offwhite slips, men til brylluper er der en uskrevet regel at her er offwhite slips et flot og acceptabelt valg. Kombiner det med en hvid skjorte sammen med et mørkegråt, lysegråt eller mørkeblåt jakkesæt.

Et godt alternativ til slipset er en butterfly. Ovenstående regel kan du også tilpasse her. Holder du af klassisk? Kan du gå for en festlig satinsilke butterfly i for eksempel mørkeblå eller bordeaux. Vil du i stedet have en lidt mere casual og legende toucht tilføjet til dit sæt, kan du vælge et strikket eller uld slips/butterfly.

Personliggøre dit slips

Tips: Lad et slips med logo lave til dine vidner eller nærmeste familiemedlemmer med jeres initaler og bryllupsdato på bagsiden. Det sørger ikke alene for et flot billedet med alle mændene med den samme farve slips pä, det giver jer også en personlig og unik touch på jeres bryllupsdag.

Glem ikke vores børneslips til de kære små blomsterdrenge eller er der en baby tilstæde, er en sød butterfly en mulighed. Hvad der også er sjovt: lad alle mændene have samme farve seler på. Dette sørger for et flot billedet på dansegulvet – når jakken bliver taget af.

Jakkesættet

Den kvalitets bevidste mand køber stort og specielt ind til dagen. Ved foreksempel at vælge et kvalitets jakkesæt lavet af flotte kvalitets stoffer og med et perfekt snit. Din bryllupsdag er den bedste anledning til at vælge et stilfuldt 3-delt jakkesæt, dvs. bukser, jakke og vest. Vesten behøver ikke at være i den samme farve som jakken og bukserne. Vælg for eksempel en lysere farve til din vest, hvilket giver sætet en dybere farve til dit look. Tøjet gør manden, sagde Oscar Wilde. På bryllupsdagen er dagen hvor du gerne må gøre lige lidt mere ud af det end normalt, derfor få taget målene til en kvalitets jakkesæt med flotte matrialer og det perfekte snit. På din bryllupsdag har du lejligheden til at vælge et stilfuldt 3-delt jakkesæt, dvs. bukser, jakke og vest. Vesten behøver ikke at have den samme farve som jakken og bukserne. Vælg foreksempel en lysere farve for mere dybte i dit look.
Et mørkt jakkesæt som mørkeblå eller mørkegråt er et sikkert valg. For en lidt mindre klassisk stil er en lysegrå, brun eller beige bryllupsjakkesæt et bedre alternativ. Hvis du ønsker at se ud som en ægte gentelman kan du også tilføje et par seler til dit sæt.

Øvrige tilbehør

Til sidst et par tips til valg af alt det lækre tilbehør, sóm gør dig smartere til brylluppet.

- Et musthave til din bryllupsdag er selvfølgelig en slipsenål, hvilket giver dig et øjeblikelig classy look. Endvidre ønsker du selvfølgelig ikke at skulle bekymre dig om at dit slips sidder godt når du kommer ud fra kirken eller når i skal fremstå foran kameraet i parken for det berømte bryllupsbilledet.
- Put et flot lommetørklæde i din brystlomme. En ægte gentelman vælger et lommetørklæde i en anden farve end slipset, men sørger selvfølgelig for en matching farve sammensætning. Har du en cremefarvet slips på, vælger du for et lommetørklæde i farverne fra bryllupets farvethema. Har du valgt en ensfarvet slips? Vælg så et lommetørklæde met et mønster i den samme farveskala.
- Sæt en corsage på kraven af din jakke, afstem den til farvethemaet til dit bryllup og brudebuketen.

- Vælg et par manchetknapper eller for et personligt touch kan du tage din fars eller farfars mancheknapper på som de havde på til deres bryllupsdag.
- Et bryllup er den perfekte lejlighed til at have seler på. Således kan du undvære et bælte. Vælg altid for seler med lædestropper, klemmelukning er mere til de informelle lejligheder. For et tradionelle look vælger man sorte seler. Vil du hellere give dit bryllupssæt en trendy og modernet touch, er det perfekte valg, et par casual groftvævet seler i for eksempel en camelfarve eller et par hippe seler met et flot stribemønster.
- Glem ikke dine strømper. De giver en perfekt anledning til at lade dine bryllupsfarver subtiel komme tilbage.
- Forvænd dig selv med et par flotte sko i samme farver som dit jakkesæt, vest eller bukseseler. For den mere våvede type: kan farvede sko være utrolig stilfulde til dit bryllupssæt. Ved brug af farvede sko er det vigtigt at vælge et lidt mere roligt mønster og farver i dit jakkesæt, vest, skjorte og slips. Således undgår du at ligne en regnbue.

Nu da du ved alt om hvad der er in og out vedrørende valg af det rette slips til brylluppet, er der ikke noget der kan holde dig tilbage for at finde den perfekte slips til dig. Et sidste tips: Sørg altid for at vælge en kombination hvor du føler dig tilpas i, for kun således stråler du helt sikkert på din store dag!